Вітаю Вас на блозі "Бла-бла-логія"! Ознайомтеся з нашою новою сторінкою "Наш збірник", де Ви знайдете повний збірник усіх статей блогу про рецепти, здоров'я, корисні поради, психологію.

Біль у серці. Як за 5 хвилин позбутися болю в серці без піґулок

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською. 1 серія

1/21/2017

Як народити хлопчика? 5 практичних порад.

 


Багато хто переймається думкою: «Хочу лише хлопчика, і не менше!»,  і носить у голові лише одне питання «Як народити хлопчика, а як народити дівчинку?» І починають шукати в інтернеті практичні поради, таблиці, дієти. Інформації занадто багато і на різних ресурсах. Практичні поради, як народити хлопчика і як народити дівчинку різняться іноді просто кардинально. На одних сайтах стверджують, що для цього потрібна спеціальна дієта (кисла або кальцієва); на інших – що дієти нічого не дають, а треба суворо слідувати показникам таблиці зачать, яку вони пропонують; на медичних – радять дотримуватися графіку овуляції і вимірювати базальну температуру. Але як би жінка не намагалася слідувати усім рекомендаціям, щоб народити хлопчика або дівчинку, життя підкидає неочікувані сюрпризи.

Тому ми сьогодні спробуємо систематизувати усю цю інформацію, для того, щоб зрозуміти, як народити хлопчика, а як народити дівчинку? І ці практичні поради Ви зможете прочитати на сторінках «Бла-бла-логії».

         Отже, існує маса способів запланувати стать малюка:
-         спеціальна дієта – Французька дієта перед зачаттям;
-         зв'язок між місяцем зачаття та віком мами – Китайський календар;
-         реально науково обгрунтовані поради.

Ми зупинимося на останніх. Але маємо попередити – жодна порада, жоден метод, жоден спеціаліст не дає 100% гарантії здійснення мрії народити саме хлопчика чи саме дівчинку. Лише природа вирішує – здійснити Вашу мрію чи ні.

            Хлопчик – У, дівчинка – Х.           

         Давайте передусім згадаємо біологію. Як виходять хлопчики і дівчатка? У кожній нашій клітині міститься 46 хромосом – клітин, які несуть в собі абсолютно всю інформацію про Ваш родовід, від будови внутрішніх органів до форми нігтів. У їх кількості є дві особливі хромосоми: чоловіча – У та жіноча – Х. Саме від них залежить наша належність до тієї чи іншої статі. У жінок обидві хромосоми Х, а у чоловіків – одна Х, а друга У. Від тата й мами малюк отримує по одній «статевій» хромосомі. Ось тут і починається саме цікаве, яке не може спрогнозувати Вам жоден спеціаліст.

Від тата залежить геть усе!

                Жінка може передати дитині лише «жіночий» ген, а от тато здатен поділитися як Х, так і У хромосомою.

         Від чого ж залежить «подарунок»? У чоловічому організмі постійно відбувається процес дозрівання сперматозоонів. Є навіть такий анекдот, коли мільйони цих хвостатих шустриків захекано летять до яйцеклітини, один тихенько, не кваплячись, просувається вперед. Здивовані «колеги» питають: «А ти чому не поспішаєш? Адже можеш не встигнути!». Повільний сперматозоон відповідає: «А чого поспішати – ми все одно у презервативі!». Після цих слів усі мільйони «хвостатих» негайно зупинилися і похнюпились, а хитрун наддав ходу зі словами: «Поки не надуриш – людиною не станеш!».

Хоч це всього-навсього анекдот, він не позбавлений сенсу. Адже половина сперматозоонів, що мчать до яйцеклітини, несуть Х-хромосому, а інша половина – У-хромосому. Від того, хто перший досягне «фінішу», залежить стать майбутньої дитинки. Якщо У – буде хлопчик, якщо Х – дівчинка.

Гра в переганялки не випадкова: сперматозоони-хлопчики більш сильні, рухливі, активні, але… менш витривалі, а сперматозоони-дівчатка – спокійні, виважені і дуже живучі.

Забіг на коротку дистанцію виграють «хлопчики», це зрозуміло. Вони миттєво «атакують» ціль і в разі успіху через 9 місяців народжується хлопчик. Але атака У-бійців буває вдалою лише за умови, що яйцеклітина на момент статевого акту вже визріла (відбулася овуляція) і знаходиться безпосередньо «на алеї Кохання». Якщо ж яйцеклітина чисто «по-женски» десь затрималася, то «кавалери» від розчарування втрачають здатність рухатися та бажання жити і швидко гинуть.

От тоді радісно потирають хвостики жіночі «Х-хвостатики» і впевнено прямують до цілі. Це їхній «зірковий час» і в результаті народжується дівчинка. Причина у тому, що Х-сперматозоони надзвичайно живучі і можуть кілька днів (!) почекати «вітряну подружку».

А от тепер міряємо температуру!

І тепер на даному етапі плавно перейдемо до славнозвісних «таблиць», що пропонують жіночі форуми. Тепер звернемо увагу на календар овуляцій. Вимірюємо базальну температуру: для цього кожного ранку, не встаючи з ліжка, в один і той же час, на протязі трьох місяців вимірюємо базальну температуру – температуру в прямій кишці – і дані записуємо у спеціальний зошит. Приблизно 13 – 15 днів після початку нового циклу температура буде стабільною (36,6 – 39,9), а потім відбувається «стрибок» (37,1 – 37,2). Це і є момент овуляції. Потім ті, хто звик радитися зі своїм гінекологом, може брати цей спеціальний зошит і мандрувати до лікаря, вираховувати найбільш сприятливі дні для запліднення. Але й без гінеколога ми можемо сказати, що в момент овуляції «утворюються» хлопчики, а за 1-2 дні до чи після неї – дівчатка. Але якщо Ваш менструальний цикл нерегулярний?

Ритм сексуального життя.

У пар, які регулярно займаються сексом кожного дня, більше шансів народити спадкоємця. Хоча слід зазначити – часта кількість сім'явивержень впливає на «якість» сперматозоонів – вони стають «недозрілими» та «порожніми».
         Якщо ж подружжя займається сексом 1-2 рази на тиждень, то у них «виходять» дівчатка.

Справи криваві…

                Є ще один метод планування статі малюка. Він базується на теорії оновлення крові. Як відомо, з менструацією, жінка кожного місяця оновлює свою кров. Але це не так сильно впливає на дітородження. А от наукова теорія про те, що жіноча кров оновлюється щотрироки, а чоловіча – кожні чотири – дає серйозний шанс спланувати народження дитини «потрібної» статі. За цією теорією розрахунки ведуть так:
Аби визначити стать дитини, потрібно до дати народження жінки послідовно додавати по 3 роки, а чоловіку – по 4, доки не дійдете до строку зачаття, яке Ви плануєте. Чия кров «новіша», той і передасть свій ген дитині.
Один з «продвинутих» папаш так хотів сина, що спеціально пішов до донорського пункту і здав кров, аби «оновити» її. І у нього народився син. Чи збіг, чи ні, ніхто так і не зміг пояснити, але факт залишається фактом.
До речі – якщо у мами чи тата були значні крововтрати (операція), то додавати 3 і 4 роки потрібно вже не з дати народження, а з дати цієї крововтрати.

«Стабільні» пацани і «нестабільні» чувихи.

За даними американських учених, в сім'ях, в яких подружжя до моменту зачаття жило разом, частіше народжуються хлопчики. У тих, хто жив окремо – дівчатка. Тобто жінки, чиє сімейне життя досить нестабільне, схильне до народження дівчаток. Цей феномен пояснюється тим, що чоловічий ембріон менш «живучий», і вагітна хлопчиком жінка потребує кращої опіки над собою. Отже, одружені мами знаходяться у переважно стабільному стані, менш нервуються і хлопчик має шанс «вижити».

Хочу, аж не можу!

Іноді нестримне бажання народити хлопчика, має під собою реальні причини.
Медичні: аби уникнути спадкових хвороб, що передаються по чоловічій лінії (гемофілія) чи винятково жіночих хвороб (синдром Тернера).
Психологічні: деякі жінки бояться народжувати дівчику через страх, що дівча повторить їхню долю. А своїй дитині ніхто не бажає того, через що пройшов сам. Іноді жінки наївно вважають, що хлопчиком надійно «прив'яжуть» до себе чоловіка своєї мрії.

Історичні забобони

Елліни стверджували, що коли партнери в момент близькості лежать на правому боці, це гарантує народження хлопчика. Відповідно, возлежання на лівому боці обох партнерів гарантує народження дівчинки.
Алхіміки стверджували, що для «хлопчика» потрібно у відповідальний момент випити мікстуру з вина та лев'ячої крові.
У Німеччині орієнтувалися за погодою: якщо зачаття відбулось під час дощу – буде дівчинка, якщо погода суха – хлопчик.
Китайці були впевнені, що для народження хлопчика, під час статевого акту жінку потрібно покласти головою на північ, а для дівчинки – на південь.

Матриця Грофа

         Знаменитий чех-психолог Станіслав Гроф поділив вагітність і пологи на 4 періоди – матриці:
     1.     вагітність
2.     перейми
3.     потуги
4.     народження дитини
В кожній матриці дитина отримує певні відомості про навколишній світ. Нас зацікавила перша матриця, за якою саме в цей період у малюка закладається відношення до своєї власної статі.
         Ще всередині мами малюк отримує сигнали про те, що його стать – погана, якщо він не співпадає з бажаннями мами. Плід розуміє, що таким, який він є, його не приймуть в цій сім'ї. У майбутньому це може призвести до проблем зі статевою ідентифікацією. Так виходять жінки-командувачі із залізними кулаками та чоловіки, які не в змозі взяти на себе відповідальність за прийняття рішень. Вони слабкі та нерішучі.
         Неприйняття батьками статі дитини пояснює незрозумілі дитячі неврози, енурези, порушення статевої сфери. Тому радимо батькам не носитися постійно з думкою «хочу лише хлопчика/дівчинку і не менше!», як Петлюра з гармошкою, а прийняти той «подарунок», який «прийшов»!

         Дитина ж бо любить Вас незалежно від того, хто Ви є. Чим же Ви гірші за власну дитину?

Немає коментарів:

Дописати коментар