Вітаю Вас на блозі "Бла-бла-логія"! Ознайомтеся з нашою новою сторінкою "Наш збірник", де Ви знайдете повний збірник усіх статей блогу про рецепти, здоров'я, корисні поради, психологію.

Біль у серці. Як за 5 хвилин позбутися болю в серці без піґулок

Льюїс Керрол "Аліса в Задзеркаллі" українською. 1 серія

1/22/2017

Ридаюче дихання. Інструкція до застосування. Ридаюче дихання убирає біль у серці.


Якщо Ви колись чули хоч щось про ридаюче дихання і загорілися бажанням дізнатися про нього більше, то Ви потрапили за призначенням. У цій статті ми дамо невеличку, але дієву інструкцію до застосування ридаючого дихання і спробуємо пояснити, що таке ридаюче дихання і для чого ридаюче дихання може застосовуватися.

         Для початку невеликий екскурс в сторію створення даної публікації. Колись давненько мені на очі потрапила стаття чи то якійсь газеті, чи то в журналі. Та вона десь загубилася у моїй багаточисельній колекції корисних паперів. Тому намагаюся згадати її якомога точно і пояснити, що таке ридаюче дихання і для чого воно потрібноорганізму людини.

Отже, ридаюче дихання. Багато хто пам'ятає фільм-казку про шахову країну, де підступний міністр намагався захопити владу, знищивши спадкоємця. І методом вбивства обрав нестандартний метод – сльози. Пояснюючи це тим, що «Чем больше слёз – тем больше облегченья. В слезах и заключается леченье!». І багато психологів та бабусь вважає, що сльози приносять полегшення напруженим нервам, стресу… і радять поплакати.

 Також всі Ви помічали один цікавенний факт, коли поплачеш – стає легше не лише на душі, а й заспокоююється сердечний ритм, розблоковуються носові пазухи, іноді перестає боліти голова. Що ж такого чудодійного в цьому ридаючому диханні? Адже коли ми плачемо – то ми дихаємо саме цим ридаючим диханням. Тобто робимо паузи, незвичні для звичайного дихання: вдих короткий, потім пауза, а видих довгий і протяжний. Учені зацікавилися цим фактом і почали досліджувати феномен ридаючого дихання.

І вияснили при цьому, що не глибоке дихання повітрям,  збагаченим озоном, приносить користь нашій серцево-судинній системі, а саме насичення її вуглекислим газом. Адже коли ми плачемо, то робимо судомний вдих, потім паузу, а потім довгий видих. Саме під час цієї паузи серце не отримує кисень певний період часу, насичуючись вуглекислотою. Тому вчені припустили, що саме вуглекислота сприяє роботі серця, сприяє затримці процесів старіння в організмі.

У цій публікації я розповідала про те, як прибрати серцевий біль за 5 хвилин. У кінці відео розповіла про ще один метод, який виручає мене, коли точковий масаж не допомагає. 

Суть цього методу полягає у тому, що я повністю видихаю повітря з легень і не дихаю, скільки можу. І біль у серці вгамовується. Як Ви думаєте, на чому базується цей метод? Якщо Ви людина мисляча, то вже здогадалися, що цей метод прибирання серцевого болю грунтується саме на РИДАЮЧОМУ ДИХАННІ. Адже при затримці дихання, серце недоотримує кисень і серцевий біль зникає.  Отже теорія вчених таки вірна!

І ось тепер ми впритул підійшли до вправ, які я роблю сама і раджу робити Вам для того, щоб позбутися серцевого болю, головного болю, напруги, зняття стресу, заспокоєння і затримки старіння.

Вправа №1

         У статті, прочитаній мною, радили робити так:
-         Зробити глибокий вдих носом

-         Після вдоху видихаєте повітря відкритим ротом зі звуком «ха». Але звук «ха» повинен бути не криком ніндзя, а наче шепотом. При цьому «ха» не повинні заважати гортанні зажими чи напруження. Повітря повинно виходити так, як би Ви видихали його плачучи

-         Видихнувши повітря таким чином, читаєте «про себе» такі слова: «Раз машина, два машина, три машина». Час вимови цих слів – це той час, на скільки вчені радять затримувати дихання

-         Після цих слів знов робите вдих (можна не зовсім глибокий, лиш аби наповнити легені повітрям, потрібним для видиху)

-         Видихаєте вільним горлом зі звуком «ха» (спокійним, ненапруженим) і знов затримуєте дихання на період вимови «про себе» цих слів: «Раз машина, два машина, три машина»
-         І «дихаєте» так звилин 10 – 15, якщо у Вас є на цю вправу такий час.
-         За цей час Ваш організм повинен прийти у норму: припиниться сердечний біль, проясніє голова, зпаде нервове напруження.
Цю вправу можна робити і непомітно в громадських місцях: на зупинках, в автобусах, на вулиці. Видихаєте просто при цьому не так голосно, як би Ви робили це наодинці. Якщо виконувати цю вправу регулярно, то можна навіть сповільнити процеси старіння всього організму (якщо вірити вченим).

Вправа №2

Ще вчені радять таку звичну для всіх нас вправу, як голосне сопіння носом. Так-так, саме голосне сопіння носом (яке, до речі, притаманне і ридаючому диханню, коли ми плачемо)!

 Помічали – коли ми знаходимося «на людях», ми намагаємося стримати наше сопіння і видихати носом якомога безшумніше. А от вдома ми можемо розслабитися і вдосталь «посопіти» - тобто зробити шумний видих носом. 

От вчені і вважають, що стримуючи сопіння носом, ми робимо помилку. Бо саме сопіння носом сприяє правильному диханню, яке благотворно впливає на наш організм. 

Помічали – немовлята саме так і дихають! Це потім суспільство відбиває у нас навички правильного дихання, доводячи усілякими «правилами» та етикетами, що так негарно! І намагається ще й лікувати різні, здобуті в результаті своїх повчань, недуги! 

Тому і я раджу іноді вдома «розслабитися» і вдосталь «посопіти» носиком. Згадаймо старі добрі часи дитинства, коли організм інтуїтивно знав, як себе лікувати і що для нього добре!


Організм сам знає, що йому потрібно для нормального функціонування. Використовуйте ридаюче дихання, застосовуйте цю інструкцію до використання ридаючого дихання, прибирайте біль у серці! Частіше прислухайтеся до свого організму і до здорового глузду. І повірте, вони Вас не обдурять! Лиш допоможіть йому! Ну а я бажаю Вам міцного здоров'я і завжди залишатися здоровими!

Немає коментарів:

Дописати коментар