Вітаю Вас на блозі "Бла-бла-логія"! Ознайомтеся з нашою новою сторінкою "Наш збірник", де Ви знайдете повний збірник усіх статей блогу про рецепти, здоров'я, корисні поради, психологію.

Біль у серці. Як за 5 хвилин позбутися болю в серці без піґулок

#вітання_з_днем_народження_свахи Душевне привітання з Днем Народження СВАСІ від сватів

6/25/2017

«Вагітні» канікули. Як вагітній поїхати у відпустку. Вагітність і відпустка.

 


Вагітним жінкам на відміну від жінок, що мають трьох дітей, пощастило більше. Порівняно з ними – у вагітних просто немає обмежень! Звісно, враховуючи, стан здоров'я і перебіг вагітності. Адже у відпустку легше їхати, коли маля ще у животику, а не бігає за Вами, вимагаючи пісі-какі-нямі-купкі-кеті… Вагітні ще можуть дозволити собі все, чи майже все.

Небажано лише дертися в гори, різко міняти клімат і харчування, а також мандрувати до тих країн, де вимагається додаткове щеплення.

Бабусина хатинка в селі, власна дача, будинок відпочинку, санаторій підійдуть ідеально.

Ніколи не слухайте співчутливих бабусь, які починають Вас лякати всіма жахами мандрівок при першому ж сказаному Вами слові «подорож». Насправді, багато обмежень, застережень і жахів вже давно і безнадійно застаріли. Адже розвиток медицини і побутового комфорту розвинулися настільки, що багато «бабусиних порад» прийшли у відверту профнепридатність. Звичайно, наприкінці вагітності краще посидіти вдома, але до цього часу можете спокійно мандрувати, відпочивати і насолоджуватися життям. Головне, не забудьте запастися перед своєю «вагітною» відпусткою персональною аптечкою та дорожніми дрібничками.

Дрібнички в дорогу:

-  Паспорт і медична карта вагітної;
-  Зручне взуття і одяг;
-  Вологі серветки;
-  Свіжа вода і легкі перекуси (галетне печиво, яблука, сухофрукти);
-  Невеличка подушка, аби підкладати її під спину при довгому сидінні;
-  Якщо подорожуєте в машині, потурбуйтеся про комфорт своїх ніжок (їх потрібно вільно випростовувати, аби не створювати застою і оніміння);
-  Не поспішайте відкидати спинку сидіння, адже вага живота буде тиснути на хребет і хрестець;
-  Пийте достатньо рідини (найкраще звичайну воду без газу) скільки хочете, і, навіть, ще не відчуваючи спраги: адже відчуття спраги вже сигналізує про зневоднення. При зневодненні зменшується об'єм циркулюючої крові, через що підвищується концентрація окситоцину – гормону, що викликає скорочення м'язів матки, а це доволі небезпечно;

Ознаки сильного зневоднення:

  Ø Нудота
Ø Головний біль
Ø М’язові судоми
Ø Підвищення температури тіла
Ø
Неясні, сплутані думки

Загальні поради:

                У дорогу  краще за все вдягти просторий зручний одяг з натуральної тканини.

На сонечко краще виходити у вранішні години і під вечір, коли сонце не таке активне і спека не така агресивна.


Засмагати під час вагітності лікарі не рекомендують (через вразливість шкіри на ній можуть з'явитися пігментні плями, які потім досить складно вивести). Також при підвищенні температури тіла вагітної жінки, температура підвищується і у малюка в животику. Це ані Вам, ані йому не потрібно. Але тут враховуйте свою власну переносимість як сонця, так і вагітності.


Використовуйте захисні креми, якщо вони не наносять шкоди Вашому малюку. Хоч я особисто проти цих кремів – вони містять різні хімічні домішки, які малюк може не переносити категорично, а опісля може стати алергіком (все, що впитується шкірою, розноситься по організму кров'ю).
Плавайте досхочу! Якраз плавати мамам і не забороняється, а ще й рекомендується – зменшується навантаження на хребет, знижується тиск, відпочиває нервова система, з'являється почуття заспокоєння, і малюк це теж відчуває.


Перед подорожжю обов'язково пройдіть медогляд. Хоча чого я нагадую? Такий медогляд обов'язковий перед поїздкою в санаторій. Якщо дільничий лікар – Ваш знайомий (а хоч і незнайомий!), домовтеся про телефонні консультації – раптом виникнуть питання.
Отже, тепер можете сміливо вирушати у подорож! І нехай Ваші «Вагітні» канікули будуть Вам не лише у радість, а ще й на користь! А як вагітній поїхати у відпустку – Ви вже знаєте. Вагітність і відпустка – речі цілком сумісні, переконайтеся!


Немає коментарів:

Дописати коментар